Excellente zorg

Patiënt zijn, is vaak geen keuze. Daarom proberen we de beste zorg zo aangenaam mogelijk te maken.


Patiënten kunnen snel bij ons terecht. Alle stappen in de zorg die zij ontvangen sluiten goed op elkaar aan. Patiënten weten wat er gaat gebeuren. En wanneer. Ze kunnen op ons vertrouwen, we komen onze afspraken na.


We bieden de juiste zorg op de juiste plaats. Niet alle patiënten hoeven per se naar het ziekenhuis. Soms kan de huisarts net zo goed helpen. Dan kan de patiënt dichter bij huis terecht. En de zorg is ook goedkoper bij de huisarts; dat houdt de zorg betaalbaar. Voordeel is ook, dat onze medisch specialistische zorg dan beschikbaar blijft voor de mensen die echt deze zorg nodig hebben.


We willen de beste gezondheidsuitkomsten bieden. En we willen dat onze patiënten zo tevreden mogelijk zijn. We staan voor de kwaliteit die we leveren, meten onze kwaliteit en zijn daar open over. Naast kwaliteit letten we goed op de kosten. De zorg mag niet onnodig duur zijn.

In 2017:
Succesvolle Hart & Vaatcafés

De afdeling Cardiologie organiseerde in 2017 samen met de Hart & Vaatgroep vier succesvolle Hart- en Vaatcafés in het Martini Ziekenhuis.


De Hart & Vaatcafés zijn bedoeld om hart- en vaatpatiënten en hun naasten met elkaar in contact te brengen en ervaringen en tips met elkaar te delen. Daarnaast is het vergroten van kennis een belangrijk aspect. Een medisch specialist geeft tijdens de bijeenkomsten informatie over onderwerpen zoals de werking van het hart, hoge bloeddruk en diverse onderzoeken bij hart- en vaataandoeningen. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema. Bezoekers kunnen zelf meedenken over nieuwe thema’s. In de evaluatie zeggen bezoekers dat ze de laagdrempeligheid van de bijeenkomsten erg waarderen, dat ze ruim de mogelijkheid krijgen tot het stellen van vragen en dat het hen en hun naasten veel duidelijkheid geeft over hun eigen ziektebeeld.